Skip to main content

Duivenoverlast in de parkeergarage

17/01/2023

Duivenoverlast in de parkeergarage of in ondergrondse bunkers veroorzaakt ernstige vervuiling van alles wat er in de garage aanwezig is. Leidingen, lichtarmaturen, Kabelgoten, auto’s etc., alles wordt eronder gepoept. Dode jonge duiven worden uit het nest gewerkt en liggen naast uw auto te vergaan.

Duif op pennen
Pennen om duiven te weren maken het probleem veelal erger.

Duivenoverlast in de parkeergarage oplossen met pennen

In veel gevallen wordt er een schoonmaakdienst ingehuurd om de nesten en de uitwerpselen op te ruimen zodat de garage er weer netjes uitziet, maar twee dagen later is het dan alweer een bende. Hetzelfde schoonmaakbedrijf wordt verzocht om ook maar even wat pennen te plakken als ze klaar zijn met schoonmaken. Kennis over het gedrag van vogels is van cruciaal belang om de juiste wering te kiezen.

De vogelsoort, de mate van overlast en de situatie zijn bepalend voor de keuze van de juiste weringstechnieken. Het plaatsen van pennen maakt in veel gevallen het probleem alleen maar groter. Duiven gaan er bovenop nestelen en kauwtjes trekken de pennen los en gooien die vervolgens bovenop auto’s en voetgangers.

Duivenoverlast in de parkeergarage oplossen met netten

Een andere oplossing waar vaak naar gegrepen wordt, is het plaatsen van netten.
Dit is echter een zéér arbeidsintensieve actie. Netten die onder kabelgoten of sprinklerinstallaties gespannen worden, moeten ‘vrij’ blijven hangen. Niet altijd een eenvoudige klus.
Bovendien vangen de netten op den duur vuil, waardoor er één groot stofnest boven uw hoofd komt te hangen.

En dan… praten we nog niet eens over de mogelijkheid dat duiven toch nog ergens een gaatje vinden van 5cm of groter waardoor er weer duiven boven op de netten zitten. En dat is nou juist niet de bedoeling!!

Een bijkomend probleem is dat jonge duiven verstrikt kunnen raken en zichzelf ophangen in het net. Mocht u dan toevallig naar boven kijken, dan ziet u een duif ondersteboven, dood in het net hangen…….

Met het flock off systeem zijn al uw problemen met vogels definitief verleden tijd!!

Duif op nest

Duivenoverlast in de parkeergarage voorkomen met Flock Off. 100% resultaat!

Omdat Flock off het navigatiesysteem van de vogels beinvloed, hoeft men dit systeem alleen te plaatsen waar de vogels naar binnen vliegen. Het afdekken van een heel plafond met netten is dus niet nodig.
Omdat alleen de entree afgeschermd hoeft te worden kan er significant bespaart worden op tijd en materiaal. Daar de werktijd beperkt wordt en het werkgebied ook beperkt is, vindt er tevens minder hinder plaats voor het verkeer dat gebruik wil maken van de parkeergarage.
Kortom allemaal voordelen om te kiezen voor het Flock Off systeem. Zowel financieel, logistiek alsmede estetisch.

Het afschermen van een ingang met Flock off, is voldoende om vogels buiten te houden

Flock Off beïnvloedt direct de fysiologie van duiven en andere vogels.
Door het navigatiesysteem van de vogels te verstoren, bereikt Flock Off altijd het gewenste resultaat en dat maakt Flock Off uniek!

Flock Off is diervriendelijk en duurzaam. Het enige wat u ervan ziet is dat er geen duiven meer in uw parkeergarage zitten.

Ik wil mijn duivenplaag definitief oplossen!

Bent u geïnteresseerd in wat Flock Off voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of zoek een installateur bij u in de buurt.